Första gången du sätter i örhängen

Man trär piggen från baksidan av örat och pärlan skruvas fast på framsidan. Piggen kan med fördel kokas några minuter för att vara helt steril när du tar på dem första gången. OBS! Koka aldrig pärlan!

Tjockleken på piggen är 1,2 mm. Det är något tjockare än ett vanligt örhänge och ungefär samma tjocklek som läkesörhängen som man får första gången man tar hål i öronen. För de flesta är det inget problem att den är lite tjockare, men i vissa fall kan piggen vara lite trög att få igenom. Det är bara att pressa lite lätt och se till att tvätta ordentligt med desinfektionsmedel direkt efter, samt två-tre gånger per dag tills hålet har anpassat sig (tar ca 3 dagar).

Piggen som går igenom örat är 6 mm lång. Det passar de flesta, men vi är alla olika. Därför levereras alla örhängen med en liten gummiring så att man själv kan justera längden. Skulle det ändå inte passa, kontakta oss så ser vi till att anpassa dem efter dig!

Först gången kan det vara lite pilligt att sätta på sig dem. Träna gärna på att skruva pärlan på piggen innan du sätter i dem så får du in rätt teknik. Allt är en vanesak. Se till att pärlan skruvas rakt på piggen, om den hamnar snett kan pärlan trilla av. När de väl är fastskruvade så sitter de! Kontrollera gärna den först tiden att pärlan verkligen är fastskruvad. Efter det räcker det att kontrollera någon gång i månaden. Använd inte verktyg, exempelvis små tänger för att skruva åt smycket, endast fingrarna, pärlan är känsligare än piggen och kan då repas.

Om du använder örghängena dygnet runt, vecka efter vecka, kan det vara bra att skruva åt dem någon gång i månaden.

Äntligen kan du njuta av att alltid ha på dina örhängen!