Första gången du sätter i örhängen

 

Tjockleken på piggen är 1,2 mm. Det är något tjockare än ett vanligt örhänge. För de flesta är det inget problem, men i vissa fall kan piggen vara lite trög att få igenom. Det är bara att pressa lite lätt och se till att tvätta ordentligt med desinfektionsmedel direkt efter, samt två-tre gånger per dag tills hålet har anpassat sig (ca 3 dagar).

Piggen kan med fördel kokas några minuter för att vara helt steril när du tar på dem första gången. OBS! Koka aldrig pärlan!

Piggen som går igenom örat är 6 mm lång. Det passar de flesta, men vi är alla olika. Därför levereras alla örhängen med en liten gummiring så att man själv kan justera längden. Skulle det ändå inte passa, kontakta oss så ser vi till att anpassa dem efter dig!

Först gången kan det vara lite pilligt att sätta på sig dem. Träna gärna på att skruva pärlan på piggen innan du sätter i dem så får du in rätt teknik. Se till att pärlan skruvas rakt på piggen, om den hamnar snett kan pärlan trilla av. När de väl är fastskruvade så sitter de! Använd inte verktyg, exempelvis små tänger för att skruva åt smycket, endast fingrarna, pärlan är känsligare än piggen och kan då repas.

Om du använder örghängena dygnet runt, vecka efter vecka, kan det vara bra att skruva åt dem någon gång i månaden.

 

Äntligen kan du njut av att alltid ha på dina örhängen!