Första gången du sätter i dina örhängen

Piggen träs i från baksidan av örat och pärlan skruvas fast på framsidan. Piggen kan med fördel kokas några minuter för att vara helt steril när du tar på dem första gången. OBS! Koka aldrig pärlan!

Tjockleken på piggen är 1 mm. Det är något tjockare än ett vanligt örhänge och ungefär samma tjocklek som de läkeörhängen man får första gången man tar hål i öronen. För de flesta är det inget problem att den är lite tjockare, men i vissa fall kan piggen vara lite trög att få igenom. Det går bra att pressa lite lätt och se till att tvätta ordentligt med desinfektionsmedel direkt efter, samt två-tre gånger per dag tills hålet har anpassat sig (tar ca 3 dagar).

Piggen är 6 mm lång från plattan fram till gängorna börjar. Själva gängorna är ytterligare ca 2 mm. Längden passar de flesta, men vi är alla olika. Det finns små gummiringar att komplettera med som gör att piggen blir ca 2 mm kortare.

Först gången kan det vara lite pilligt att sätta på sig våra örhängen och det är mest för att man är ovan vid ett nytt sätt. Träna gärna på att skruva av och på pärlan på piggen några gånger innan du sätter i dem så får du in rätt teknik. Allt är en vanesak. Se till att pärlan skruvas rakt på piggen, om den hamnar snett kan pärlan trilla av. När de väl är fastskruvade så sitter de! Kontrollera gärna lite oftare den först tiden att pärlan verkligen är fastskruvad. Efter det räcker det att kontrollera någon gång i månaden. Använd inte verktyg, exempelvis små tänger för att skruva åt smycket, endast fingrarna, pärlan är känsligare än piggen och kan då repas.

Om du använder örghängena dygnet runt, vecka efter vecka, kan det vara bra att se till att de är fastskruvade någon gång emellanåt. Rekommenderar också att ta ur dem med jämna mellanrum för rengöring.


Pärlan skruvas på med hjälp av små gängor.

Baksidan är platt och bekväm.

Stilren disign som passar alla tillfällen.

DYS ask som du kan göra följer med.